Dag 7 - Den mest underskattade boken

Jag vet att man egentligen bara ska välja en bok men jag valde en serie. Jag valde serien Spejarens lärling av John Flanagan. Jag började läsa den här serien för några år sedan så den kanske lite mer för de som är lite yngre. På bokaffärer så rekomenderas den för de som är 12-15 år. Både jag och min storebror har läst hela serien och båda tycker om den, så det är en serie för både killar och tjejer. Det är en väldigt bra serie men jag tror inte så många har hört talas om den. 
 
På baksidan står det: Will är liten till växten, men snabb och kvicktänkt. Så länge han kan minnas har han alltid velat bli riddare som sin far - en far han aldrig fått lära länna. När han nekas inträde till Redmonts krigarskola grusas alla hans förhoppningar.
Istället blir han lärling hos Halt, en spejare med övernaturlig förhåga att röra sig osedd som tros vara förknippad med svartkonst. Motvilligt lär sig Will att behärska spejarems hemliga vapen: pilbåge, knivarna, den kamouflagefärgade manteln och ponnyn. När Will och Halt tvingas ut på  uppdrag för att förhindra att kungen mördas förstår Will att spejarna har en nyckelroll..
 
Har ni sett tv-serien Arrow? Spejarna påminner lite grann om han i Arrow, de använder pilbåge, klär sig i grönt, kommer alltid osedda till och från. 
 Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0